De contouren van de einduitslag van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2018/2019 beginnen zich af te tekenen. Vooral bij de heren op de lange cross doet AV’56 mee in de voorste geleden.

Patrick de Vos (heren, senioren, lange cross) gaat in het tussenklassement na vijf van de zeven wedstrijden fier aan de leiding. Hij deed aan alle crossen tot nog toe mee. Met een goed resultaat in de resterende crossen maakt hij goede kans op de eindoverwinning. Zijn naaste concurrent is Eric Wolfert van AV Flakkee. Voor het eindklassement tellen de beste vijf resultaten (van de zeven) mee.

Bij de Heren 45 en Heren 55 gaan in het tussenklassement ook AV’ers op kop. Bij de Heren 45 leidt Johan Karelse, met Peter Balkenende als derde. Bij de Heren 55 leidt Wilko de Vos, met Jan Willem Meeuwse als tweede. Dat is een veelbelovende stand voor de eindzeges!

Bij de Heren 35 is Jozias Boone momenteel derde en Martijn de Kok vijfde. Martijn deed echter pas drie keer mee. In de categorie Heren 65 is Wim de Jonge derde, na deelname aan alle vijf crossen.


Monique valt af

Bij de dames komt AV’56 er dit jaar niet echt aan te pas. Monique Verschuure deed mee aan de eerste drie crossen en won die ook allemaal. We herinneren ons allemaal nog de petuten van een verliezend tegenstandster na afloop van de Inkelcross.

Monique moest de Scheldesportcross aan zich voorbij laten gaan door drukke werkzaamheden in haar café-brasserie. Bij een van de komende crossen zal ze ook niet aan de meet verschijnen. Daardoor komt ze niet aan de vereiste vijf deelnames. Ze zal daarom niet voorkomen in het eindklassement.

Deze gang van zaken is jammer voor Monique. Vorig jaar kwam ze door ziekte niet aan de vijf deelnames, terwijl ze de eerste vier crossen overtuigend had gewonnen. De eindzege glipte haar toen door de vingers. “Volgend jaar nieuwe kansen”, zei ze toen. Maar helaas. Op dit moment maakt Monica Sanders de meeste kans op de eindoverwinning.

Bij de Vrouwen 45 heeft Saskia Goole vier keer meegedaan. Ze staat in haar categorie nu derde.


Korte cross

Op de korte cross bij de Heren senioren/Jongens A komen we twee AV’ers tegen bij de eerste drie in het tussenklassement, te weten Mees Verbrugge (1e) en Pieter-Jan de Baar (3e). Ze deden tot nog toe alle vijf crossen mee.

Bij de Vrouwen senioren/Meisjes A bezet Marina Mol een vierde plaats, na vijf deelnames.

De laatste twee crossen van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2018/2019 zijn gepland op 9 februari (Grevelingencross, Bruinisse) en 2 maart (Kustcross, Vlissingen).

 

FOTO: Patrick de Vos tijdens de Den Inkelcross in Kruiningen, in december jl. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post