Piet Sonke stopt per 1 maart als trainer van de loopgroepen van de dinsdagavond en de donderdagavond. Hij trainde de atleten van groep 3.

De terugtreding van Piet (68) heeft een aantal redenen. De eerste is een langdurige blessure die hem beperkt bij het training geven. De tweede is, dat hij op korte termijn vanuit zijn vertrouwde woonplaats Kloetinge gaat verhuizen naar een levensloopbestendige woning in Kapelle. Dat vergt het komende halfjaar veel werk en inspanning.

Verder speelt de gezondheidstoestand van zijn vrouw Elly een rol. Ze is de afgelopen tijd enkele malen geopereerd. Het gaat inmiddels gelukkig weer de goede kant op. Ze herstelt goed, maar het bracht de verhuizing naar een ‘gemakkelijker’ woning wel dichterbij.

Verder wordt tegenwoordig nogal eens een beroep op opa Piet en oma Elly gedaan om op de kleinkinderen te passen. Ook hiervoor willen ze graag de tijd nemen om ervan te kunnen genieten.

Daarom heeft Piet besloten om per 1 maart een punt te zetten achter zijn trainerscarrière. De leden van zijn loopgroepen hebben het nieuws medio deze maand te horen gekregen. Voorlopig neemt de tweede trainer van groep 3 (Adrie Mathijssen) het werk over. Uiteraard komt er een opvolger voor Piet. De gesprekken met kandidaten lopen nog.

De training op de donderdagavond wordt overgenomen door de trainers die de afgelopen jaren al assisteerden, te weten Wilko de Vos, Danny Breen, Herman Abbink en Adrie Mathijssen. Ook hier wordt nog naar een extra vervanger gezocht, want het betreft een grote groep recreatieve lopers.

Piet heeft overigens begin dit jaar als trainer gejubileerd. Op 1 januari deed hij het trainerswerk precies 25 jaar. Hij benadrukt overigens, dat zijn afscheid als trainer geen afscheid van de vereniging betekent. Hij blijft actief als vrijwilliger (jurylid, voorfietser, etc). “Ik zal nog vaak bij de club te vinden zijn”, zegt hij. “Maar niet meer als trainer”.

 

pietsonke_2019.jpg

FOTO: Piet Sonke.

 

Share this post