Pinksteren of geen Pinksteren: op onze baan gingen de renovatiewerkzaamheden gewoon door. De betrokken werknemers van Polytan, die langs de baan wonen, waren rondom Hemelvaart een lang weekend naar huis geweest. Daarna waren ze weer teruggekeerd. De pinksterdagen waren (qua weer) goed genoeg om te werken. Dus ging het karwei onverdroten door.

De bedoelde werknemers van Polytan (het zijn Portugezen, en géén Oost-Europeanen, zoals we eerder schreven) hebben met Pinksteren de eindsprint ingezet.

De zaterdag (niet zulk best weer) gebruikten ze om de afvoergoten langs de baan goed af te plakken met plastic folie. Dan blijven er door het leggen van de nieuwe baan geen ongerechtigheden in de goot achter. Immers, werkafval wordt afgevangen door dat plastic. Na het werk wordt het plastic uit de goot losgetrokken en verwijderd.

Op zondag werd begonnen met het ‘voorsmeren’ van de baan: een basis-emulsie voor het aanbrengen van de 1,3 cm dikke toplaag. Ze begonnen op de (asfalten) kop van het middenterrein. Daarna kwam de baan aan de beurt. Later deze week gaat de eindlaag erop, op voorwaarde van droog weer, uiteraard.

De Portugezen die het werk doen, zijn overigens verklaarde liefhebbers van voetbal én aanhangers van hun nationale ploeg. Die nationale ploeg won zondagavond de Nations League-finale met 1-0 van Nederland. Ze bekeken de wedstrijd op hun Portugese tv-kanaal, dat ze via een schotel binnenhalen. De Portugese zege zal het werken in Nederland de komende dagen voor hen een stuk aangenamer maken….

 

baanpinksteren3_2019.jpg

baanpinksteren2_2019.jpg

baanpinksteren1_2019.jpg 

FOTO’S: Bovenstaande foto’s geven een indruk van de situatie op Eerste Pinksterdag (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post