Op Tweede Pinksterdag (20 mei) wordt in Heinkenszand een uurloop gehouden rond de Stelleplas. De aanvang is om 14.00 uur. De organisatie is in handen van het team van Jan Roose (Jaro).

De wedstrijd bestaat uit 60 minuten hardlopen (of wandelen) op een parcours van ca. 1300 meter rond de plas. Na het uur wordt het dan aan de gang zijnde rondje afgemaakt. Wie de meeste ronden gelopen heeft, is winnaar. Bij een gelijk aantal ronden telt de volgorde van aankomst.

De wedstrijd kan solo worden gelopen, maar ook als duo, trio of kwartet. Zo kan een ouder met een kind de loop doen;  of een trainer met een paar pupillen.

Bij duo’s, trio’s of kwartetten wisselen de teamleden elkaar in beginsel elke ronde af, als bij een estafette. Een sterke loper mag echter ook twee rondjes acht elkaar lopen.

De deelname is gratis. Er is een prijsje voor iedereen. Voor de snelsten (man, vrouw, team) is er een extra prijs. Er is ook nog een verloting op startnummer, met 15 tot 20 prijzen. Prijsuitreiking en verloting zijn bij goed weer op het terras van de brasserie naast de Stelleplas.

Inschrijven kan tot vrijdag 17 mei via [email protected], met vermelding van naam, m/v, club of woonplaats. Teams van 2, 3 of 4 personen moeten ook vermelden, wie de teamleden zijn, en eventueel of het team een naam heeft. Bij onvoldoende inschrijvingen op maandag 13 mei wordt de wedstrijd geannuleerd.

 

FOTO: Beelden van de Stelleplas-uurloop van vorig jaar. (Foto’s: Huib Boogert)