Dat was genieten! De derde versie van Goes on Track gaf vrijdagavond 11 augustus prachtige atletiek te zien! De AV’56-baan was bevolkt met ruim 130 deelnemers. Velen boekten persoonlijke records. Er waren zelfs drie nieuwe baanrecords.

Het meest in het oog liepen de prestaties van sprintster Nargelis Statia van Rotterdam Atletiek, die zowel op de 100 m als op de 200 m een nieuw baanrecord vestigde (12.06 sec en 24.46 sec). De nationaal kampioene hink-stap-springen Patricia Krolis deed dat ook (12.57 m). Bij de heren noteerde hink-stap-springer Tarik Tahiri ook een baanrecord: 14.04 m. Het werd achteraf echter niet erkend, omdat hij te veel meewind had.  

Voor kogelstoter/discuswerper Remco Goetheer uit Rotterdam (aan wie vrijdagmorgen nog een paginagroot artikel in de PZC werd gewijd) was het niet moeilijk om bij de heren senioren voor de derde maal de werptweekamp op zijn naam te schrijven. Vooraf was de vraag, of hij het (twintig jaar oude!) baan- annex clubrecord van Erwin Simpelaar uit de boeken zou stoten. Dat lukte niet. Remco kwam tot 17.02 m. Erwin stootte destijds 17.44 m. Dat was in 1997…

De sprinttweekamp over 100 m en 200 m werd bij de heren gewonnen door Rayen Royer van Rotterdam Atletiek. Hij deed 10.97 sec over de 100 m en 21.85 sec over de 200 m. Zijn clubgenote Nargelis Statia was oppermachtig bij de dames: 12.06 sec over de 100 m en 24.46 sec over de 200 m.


Indrukwekkend tableau

Voor Goes on Track hadden Robbert Meeuwse en zijn medeorganisatoren weer een indrukwekkend tableau aan deelnemers verzameld rond de Goese baan. Uit alle windstreken waren atleten naar Goes gekomen: uit Rotterdam, uit Nijmegen, uit West-Brabant, uit Haarlemmermeer, uit Emmen (!), uit België. Vooral de afvaardiging van AV Rotterdam Atletiek was groot.

De 3000 m was traditioneel het afsluitende onderdeel. De belangstelling voor die afstand was zo groot, dat er series helemaal vol zaten. De laatste serie was gelijk ook de snelste. De Belgische nationaal kampioen op de 5000 m, Cedric Van de Putte, pakte de winst in 8.23.24 min., gevolgd door zijn landgenoot Sander Verminck. Landelijk bekende mila-loper Lars Gerritsen (Papendrecht) werd derde.

Bij de dames senioren op deze afstand was Monique Verschuure de sterkste. Zij klokte 10.46.11 min., ruim vóór Paola van Gilst en Amber Bongertman (ARV Achilles). Overigens was de winnares niet de snelste dame. Dat was Shirin van Anrooij (meisje junior C) met haar tijd van 10.05.09 min.

De prijsuitreiking werd verzorgd door AV’56-voorzitter Cees-Jan Berman en secretaris Vera Wisse. De enveloppe-met-inhoud voor een baanrecord werd viermaal uitgereikt (zie hierboven), ook al werd een van de baanrecords achteraf ongeldig verklaard.

De sprinttweekamp werd gesponsord door RibbStyle, het hink-stap-springen door Massagepraktijk Laurentius, de werptweekamp door Sportdiëtistepraktijk Vera Wisse en de 3000 m door Brasserie De Sportvisser.


Kijken naar Dafne

Na afloop bleven tientallen deelnemers en toeschouwers bijeen in de kantine om die vrijdagavond te 22.50 uur de verrichtingen te volgen van Dafne Schippers op de 200m-finale op het WK in Londen. De prijsuitreikingen op de AV’56-baan waren pas om 22.30 uur afgelopen. Voor velen was dat te laat om tijdig thuis te zijn voor de Dafne-show. Dus stond de tv gereed in de kantine.

Om iedereen van dienst te zijn, werden de tv-beelden op een groot projectiescherm weergegeven. Grote opgetogenheid was er uiteraard bij de winst van Dafne! Ook al was het verschil met de runner-up miniem.

Het bleef nog lang onrustig in de kantine…


Uitslagen: Link 1 & Link 2

Foto's: Link 1 & Link 2

 

FOTO: Nationaal kampioene hink-stap-springen Patricia Krolis bij een van haar sprongen.

 

FOTO: Stoter/werper Remco Goetheer bij een van zijn discusworpen.

 

FOTO: Jongens Junior B Sebastiaan Philipse (AV’56, links) op de sprint.

 

FOTO: Speaker Jan-Willem de Wolf, links (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post