De traditionele Sasloop kan deze maand op de gebruikelijke manier gehouden worden. Alleen niet op een dinsdag, maar op een vrijdag. Als datum heeft onze WTC vrijdag 25 juni geprikt. We hebben daarover vorige maand al bericht.

Die datum is vastgesteld in overleg met de trainers. Als gevolg van de versoepelde coronamaatregelen mocht eind mei weer begonnen worden met de trainingen voor de duurlopers. Maar de trainers vonden het onwenselijk om dan twee weken later die reeks alweer te onderbreken voor de Sasloop (oorspronkelijk gepland op dinsdag 8 juni). Daarom is de loop doorgeschoven naar een vrijdagavond, later in de maand.

Start en finish zijn op de parkeerplaats. De individuele ‘race tegen de klok’ van 7.8 km, uitsluitend voor AV’56-leden, wordt getimed met ons eigen elektronische tijdregistratiesysteem. De eerste lopers vertrekken om 19.15 uur naar ’t Sas. Daar keren ze, en leggen hetzelfde parcours in omgekeerde richting af, terug naar de parkeerplaats. Elke 30 seconden start er een loper, de snelsten het laatst.

De gebruikelijke coronamaatregelen zijn van kracht. Dringend verzoek van de WTC: hou je er strikt aan!

Nadere wedstrijdinfo plus inschrijven: via de blauwe link in de agenda, op deze homepage.

 

FOTO: Sasloop 2019: Rob van ’t Veen op weg naar ’t Sas. (Foto: AV’56).

 

Share this post