De Sasloop van dit jaar verliep zoals ze vaker verloopt: bij prima weer en in een plezierige sfeer. Vijfenveertig leden legden de 7,8 km naar het Goese Sas v.v. in hun beste tempo af. Sommigen kregen het daarbij knap warm.

De loop ‘contre le montre’ kende weer een individuele start: elke 30 seconden een loper. Er waren deelnemers met lage startnummers, maar ook met startnummers boven de 1000. Die laatste waren nog over van de recente Meidoornloop…

De verrassing van de Sasloop ligt altijd bij de terugkomst: wie brengt bij het passeren van de finish de snelste tijd op de klok? Bij de mannen was die strijd ongemeen spannend. Yann Sinke was de rapste (27.28 min.), maar Kevin Bogaert gaf slechts vier seconden (!) op hem toe: 27.32 min. Nummer drie Johan Karelse klokte 28.48 min. 

Bij de dames waren de verschillen wat ruimer. Winnares Elise Mol kwam in 32.16 min. over de mat, gevolg door Esther de Koning (33.54 min.). Bo de Muijnck werd derde in 34.52 min.

De volledige uitslag is na te lezen op RaceResult.com (https://my.raceresult.com/245289/). Een fotoserie staat onder deze LINK.

 

 

FOTO: Een dieptefoto ter hoogte van het Goese Sas.

 

 

FOTO: Een drietal passeert Wilhelminadorp op de terugweg: v.l.n.r. Bo de Muijnck, Harry Christiaanse en Jan Glerum. (Foto’s: Huib Boogert).