Op zondag 23 februari a.s. organiseert JARO i.s.m. AV’56 de jaarlijkse veldloop op het prachtige parcours in en om het Kapelse bos. Dat gebeurt voor de 9e achtereenvolgende keer. Start en finish zijn weer op het veldje naast de scouting.

Er zijn deze middag hardloopwedstrijden voor drie groepen. Om 14.00 uur starten de allerjongsten t/m 8 jaar voor een zogenaamde Bambinicross over 580 meter. Daarna is het de beurt aan de iets oudere jeugd, hardlopers voor wie een lange cross nog een beetje ver is én de specialisten van de middenafstand. Zij kunnen zich uitleven tijden de Promotiecross over bijna 2 km en starten om 14.15 uur.

Tot slot het klapstuk van de middag om 14.30 uur: de Azencross over 7740 meter of te wel 4 ronden. Iedereen vanaf 14 jaar mag aan deze wedstrijd meedoen, maar overschat jezelf niet. Het is een loodzwaar parcours met aan het einde van elke ronde de hellingen in het park naast de scouting. De organisatie adviseert daarom de minder goed getrainde hardlopers om voor de Promotiecross te kiezen.


Vorig jaar 200 deelnemers

De inschrijving moet nog een beetje op gang komen en waarschijnlijk zullen we de 200 deelnemers van vorig jaar niet halen. Dat kwam toen vooral door de in het vooruitzicht gestelde bonus voor clubs en loopgroepen als ze met 25 personen zouden deelnemen.

Dat doen we dit jaar niet, maar toch heb ik al de nodige voorlopige toezeggingen. Zo zal mijn Belgische club ACSS uit Stabroek er weer alles aan doen om met een afvaardiging deel te nemen. Ook loopgroep Runderground probeert om met een delegatie naar Kapelle te komen. Van de Roosendaalse trainer Rini Marijnissen kreeg ik een telefoontje dat hij met een groepje atleten aanwezig zal zijn. Onder hen de winnaar van de Stelleplascross in oktober. Loopgroep Zeeland was in 2019 diverse malen goed vertegenwoordigd bij JARO-wedstrijden en hopelijk zet dat zich voort. En natuurlijk verwacht ik, zoals elk jaar, een grote deelname van AV’56 en Dynamica.


Extraatje tijdens podiumceremonie

Deelname aan deze cross is gratis en voor alle deelnemers is er een medaille. Bovendien krijgen de beste 3 atleten (m/v) van de Bambini- en Promotiecross een extraatje tijdens de podiumceremonie. Bij de Azencross is er voor de beste 5 vrouwen en mannen een enveloppe met inhoud en ook zij worden na afloop gehuldigd.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan tot 22 februari 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, afstand, geboortedatum, club of woonplaats. Voorinschrijven wordt om organisatorische redenen op prijs gesteld, maar als het niet anders kan, is inschrijven ter plaatse mogelijk tot een half uur voor je wedstrijd.

Alle verdere informatie vind je op deze site (homepage) onder de Wedstrijdkalender.  

 

FOTO: Een startfoto van vorig jaar. JARO en AV’56 hopen, dat er ook nu weer veel deelnemers aan de start zullen verschijnen bij de Racketcentrum Kapellecross, op zondag 23 februari. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post