Ons jeugdlid Shirin van Anrooij heeft op de Jeugd Olympische Spelen (EYOF) in Hongarije in de finale van de 1500 m dames de elfde plaats behaald.

De twaalf deelneemsters aan de finale gingen in een vrij hoog tempo van start. Halverwege trokken de sterksten het deelnemersveld uit elkaar. Een kopgroep van zes scheidde zich nadrukkelijk af. Tegen het eind van de wedstrijd nam de Ierse Sarah Healy een straatlengte voorsprong. Ze finishte in 4.19.85 min.

Shirin kwam uiteindelijk als 11e van de 12 loopsters binnen. Haar tijd was 4.43.47 min. Dat was zo’n twee seconden langzamer dan in de series.

Bij de prestatie van Shirin vallen nog de volgende kanttekeningen te maken: De eerste 300 meter ging in 49 seconden, waarna ze op 800 meter doorkwam in 2.14 min, wat voor Shirin ook haar pr op die afstand is. Daarna moest ze de kop laten gaan en kwam ze niet meer lekker in de wedstrijd te zitten.

Winnares Healy noteerde een eindtijd van 4.19 min, wat hier de A-junioren niet eens lopen. Shirin was ook de enige C-juniore tussen de oudere B-junioren in de finale. Hoe dan ook: ze hoort op de 1500 m tot de besten van Europa!

Waardevolle ervaring

In dit geval geldt zeker, dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Het European Youth Olympic Festival (EYOF) wordt elke twee jaar gehouden om jongelui beneden de 18 jaar kennis te laten maken met de sfeer en de tradities van de ‘grote’ Olympische Spelen.

De deelname in Györ (Hongarije) draagt daar voor Shirin in sterke mate aan bij. Deze ervaring neemt niemand haar meer af.

 

shirinybos1_2017.jpg

FOTO: Shirin nog in kansrijke positie op de 1500 m

Share this post