Ons jeugdlid Shirin van Anrooij (18) heeft bij de sportverkiezingen over 2019 de eerste titel gepakt. Ze werd ‘Zeeuws Sporttalent van het Jaar 2019’. Dat was voor de tweede maal.

De onderscheiding werd toegekend door SportZeeland. Alleen Zeeuwse sporters konden genomineerd worden. De bekendmaking was donderdag 13 februari in De Mythe te Goes.

Ze kreeg de titel niet voor prestaties op het terrein van de atletiek, maar van het wielrennen. Zoals bekend is Shirin een waar multitalent. Ze behaalde bij het tijdrijden op de weg de Nederlandse en de Europese titel bij de junioren. Op het WK in Yorkshire werd ze tweede. Dat bezorgde haar de titel Zeeuws Sporttalent van het Jaar.

Shirin werd onlangs in Zwitserland wereldkampioene veldrijden bij de junioren, maar die prestatie telt pas volgend jaar mee, als de prijzen over 2020 worden verdeeld.

De sportprijzen werden toegekend en uitgereikt door SportZeeland. De winnaars werden gekozen door een jury die bestaat uit Anjolie Engels (atlete), Rudy Boogert (PZC), Cor Moerman (judotrainer/leraar Cios), Patrick Vader (SportZeeland), Sven Vermeulen (tenniscoach) en Yorben Weststrate (Omroep Zeeland).

 

Share this post