Bedorven eten heeft het WK Trailrunning in Italië bedorven voor de Nederlandse deelnemers. Ook AV’56-lid Leonie Ton uit Wissenkerke werd slachtoffer. Desondanks liep ze de 50 km trail uit in 6.32.01 uur.

Bovendien viel Leonie onderweg hard. Haar reactie via Facebook vanuit Italië: “Enigszins gehavend door een flinke valpartij, maar toch finish gehaald! Nu maar hopen/duimen dat de schade mee gaat vallen”.

Over het incident met het eten meldt ze weinig. Wél steekt ze de loftrompet over het parcours: “Ontzettend mooie trail, geen woorden voor.....Wel heb ik wederom de bevestiging gekregen dat klimmen niet mijn sterkste punt is”.

De maagproblemen binnen de Nederlandse ploeg lijken het gevolg te zijn van een gezamenlijke maaltijd buiten de deur in de wedstrijdplaats Badia Prataglia, op de avond voorafgaand aan het WK. Vrijwel alle Nederlandse deelnemers hadden de andere dag (zaterdag) last van maagkrampen. Dat uitte zich vooral in overgeven. Vooral Erwin Adan uit Vlissingen was er slecht aan toe. Toch begonnen alle deelnemers aan de wedstrijd.

Uiteindelijk belandde Leonie op plaats 191 in het eindklassement. De andere Zeeuwse vrouwelijke deelnemer, Mirthe Overkamp uit Vlissingen, werd 226e. Opmerkelijk bij de Nederlandse delegatie naar het WK Trailrunning was, dat 4 van de 12 leden Zeeuwen waren. En dan deed Huub van Noorden (ex-AV’56) nog niet eens mee, omdat hij zich eerder al moest afmelden.

 

leonie_trail_wk_2017.jpg

FOTO: Leonie Ton inspecteert na de race haar (intussen behandelde) verwondingen.

 

Binnengekomen reactie:

Beste lezers,
 
De geleerden waren het niet eens over de oorzaak van het niet optimaal presteren van de 4 Zeeuwen op de WK Trail in Italië.
Het overgeven zou te wijten zijn aan bedorven voedsel op zaterdagavond.
Maar m.i.  zou dan ‘s nachts de reactie al zijn ontstaan..........
 
Mijn verdenking gaat uit naar het niet verteerd zijn van de avondmaaltijd , daar bovenop nog ontbijt en /of een gelletje.
Omdat het lichaam zich steeds meer richt op PRESTEREN van hart en bloedvaten en AFKOELING via de huid, komt VERTEREN op een laag pitje te staan.
ADRENALINE en SYMPATHICUS nemen de overhand, INSULINE en PARASYMPATHICUS delven tijdelijk het onderspit.
Voedsel blijven innemen resulteert in een zgn. HYPERINSULINERESPONS , m.a.w. overgeven.......

Omdat het 12 tot 24 uur duurt, voordat voedingsstoffen zijn opgenomen, is te lang “ bunkeren“  bij voorbaat zinloos.
 
Vuistregel : 2 uur voor de start niets meer innemen, 20 minuten voor de start evt. een stukje banaan o.i.d., waar de insuline niet meer bij kan.

Voorzien van dit weetje zou je voortaan wat je verzorging betreft, nooit meer problemen hoeven te hebben.
 
Succes !

Peter Rotte
 

 

Share this post