Ook in technisch opzicht wordt de ‘nieuwe’ baan aangepast aan de eisen van de tijd. Dat geldt vooral voor de ultramoderne tijdmeting.

Wie de afgelopen weken op de baan is geweest om de renovatiewerkzaamheden met eigen ogen te aanschouwen (op afstand natuurlijk: baan en middengebied zijn verboden terrein!) heeft kunnen zien, dat op vier plaatsen tijdwaarnemingslussen in de baan zijn verwerkt.

Die lussen liggen op de start-/finishlijn, op 100 m, op 200 m en op 300 m. Zo kunnen desgewenst doorkomst- en finishtijden worden gemeten. Daartoe werden overdwars steeds twee gleuven naast elkaar gefreesd, waarin de meetkabels werden gelegd.

Bij het aanbrengen van de flinterdunne asfalt-reparatielaag (1 cm) zijn de gleuven vorige week onzichtbaar weggewerkt.


Elektromagnetisch veld

Onze AV’56-accommodatieverantwoordelijke Frank Bakker vertelt over de nouveauté het volgende: “De meetlussen bestaan uit een meetkabel die door een beschermende kunststofbuis loopt. Met een accu (in een putje nabij de lus) wordt de meetlus onder spanning gezet, zodat een elektromagnetisch veld wordt gevormd”.

“De meetlussen (in totaal dus 4 stuks) worden draadloos verbonden met een computer (laptop). Atleten die een sensor dragen, worden bij het passeren van de lus (c.q. het elektromagnetisch veld) gesignaleerd, zodat rondetijden of trajecttijden kunnen worden gemeten”.

“Bij langebaanwedstrijden kunnen ook doorkomsten worden geregistreerd. Om het systeem werkend te krijgen, moet AV’56 nog wel de software en accessoires aanschaffen”.


Werking van de lussen

In het lussensysteem gaat de meetdraad door de ene sleuf heen en via de andere sleuf weer terug. Als de draad door één sleuf heen én terug zou gaan dan zou het elektromagnetisch veld worden geneutraliseerd. En dan werkt het niet. Bij stoplichten worden dit soort lussen o.a. ook gebruikt.

 

 tijdlus1_2019.jpg

FOTO: De ‘inbedding’ van de tijdlus in de baan, op de start-/finishlijn. (Foto’s: Huib Boogert)

 

 tijdlus2_2019.jpg

FOTO: De tijdlus op het 300 meter-punt (midden links). Alle lussen zijn intussen overigens onder een dun laagje asfalt verdwenen. (Foto: Niek Flipse).

 

Share this post