Op zaterdag 8 mei 2021 wordt een virtuele editie van de Meidoornloop georganiseerd door het plaatselijk Comité De Zaklopers, in samenwerking met Run Your Own Race.

Zoals gebruikelijk gaat de trimloop over B-wegen en onverharde wegen/paden in een ruime boog rond Nisse. Begin mei staat de Zak van Zuid-Beveland prachtig in bloei. Daarvan kunnen alle lopers volop genieten, zoals altijd….

Maar….er is een aantal dingen anders dan anders. De coronapandemie staat nog geen massastarts en massalopen toe. Iedereen moet dus individueel starten, op het dorpsplein van Nisse. Lopen in groepen mag niet. De maximale groepsgrootte is twee personen.

De Meidoornloop mag individueel gelopen worden tussen 10 en 18 uur. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 7,3 km of 14,6 km. Na afloop word je geacht, je tijd door te geven aan de website van RYOR (www.runyourownrace.nl), nog diezelfde avond. De organisatoren rekenen daarbij op je eerlijkheid.


Veel dingen vervallen….

Omdat alles gericht is op het vermijden van samenscholingen, komen dit jaar de Poldermijl, de halve Poldermijl en de Snoepzakrace te vervallen. De overige wijzigingen komen de regelmatige lopers bekend voor: géén voorinschrijving, géén startnummers, géén massastart en géén prijsuitreiking. Maar wél voor iedereen de schoonheid van de bloeiende meidoorns!

Het parcours is bepijld. Op de sites van RYOR en Meidoornloop staat het parcours fotografisch weergegeven, met uitpijling. Zie aldaar.

Voor meer informatie kijk je op de site van Run Your Own Race of van de Meidoornloop ( https://www.runyourownrace.nl/event/virtuele-meidoornloop-nisse/)

 

 

FOTO: De Meidoornloop van 2019, de meest recente die gehouden werd. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post