“Vragen over de toekomst van de Den Inkelcross” kopte de PZC maandag 4 december boven het verslag van de AV’56-cross. De kop en het verhaal kunnen gemakkelijk aanleiding zijn tot misverstanden. De toekomst van de Den Inkelcross is echt niet in het geding.

In het artikel worden onze secretaris Vera Wisse en WTC-coördinator Wil Zweemer aan het woord gelaten. Ze leggen uit, dat Staatsbosbeheer (beheerder van het Den Inkelbos) een geldelijke bijdrage wil gaan vragen voor het gebruik van de recreatievoorzieningen.

Staatsbosbeheer heeft AV’56 van dat voornemen op de hoogte gesteld. Of dat ook gebeurd is bij de overige Zeeuwse atletiekverenigingen (en andere verenigingen die in SBB-gebieden acteren), is niet duidelijk. Delta Sport heeft in elk geval nog geen post gehad van Staatsbosbeheer.

Het is niet erg waarschijnlijk, dat de Inkelcross zal ophouden te bestaan, als Staatsbosbeheer geld gaat vragen voor het gebruik van het Inkelbos. Als dat bedrag redelijk is, kan het misschien worden opgebracht door verhoging van het inschrijfgeld.

Staatsbosbeheer heeft pas kortgeleden zijn voornemen kenbaar gemaakt aan AV’56. De formele gesprekken moeten nog op gang komen. Pas daarna kunnen de consequenties worden overzien.

Jammer is overigens wel, dat in de maandagkrant het verslag over de Den Inkelcross voor 80 procent over dit onderwerp ging. Slechts in de laatste vijftien regels komt de cross zelf aan de beurt.

 

pzc_inkel_2017.jpg

FOTO: Het bewuste krantenartikel.

 

Share this post