Onze hardlooptrainer Jos den Hollander (wedstrijdgroep dinsdagavond) is op zoek naar gebruikte hardloopschoenen. Ze zijn bedoeld voor het groepje noodopvang-bewoners (COA) in Goes, aan wie Jos als vrijwilliger eenmaal per week training geeft.

“Die training is erg leuk om te doen, maar het ontbreekt de jongens nogal eens aan geschikte hardloopschoenen”, aldus Jos. Daarom doet hij een oproep aan leden van AV’56 (en anderen, uiteraard) om gebruikte loopschoenen uit de kast te halen en te doneren aan deze sporters. De schoenen kunnen worden afgegeven bij Jos thuis (Johnsonlaan 46, Goes) of bij de training op dinsdagavond. In geval van vragen: [email protected].

Jos heeft een dergelijke oproep al eens eerder gedaan, namelijk enkele weken geleden. Toen kreeg hij vrij snel zo’n 10 paar schoenen aangeboden. Ze bleken allemaal voor iemand te passen: in twee minuten hadden alle schoenen een nieuwe eigenaar. Méér schoenen blijven nodig, omdat de noodopvang-bewoners de schoenen mogen meenemen, als ze naar een andere opvang elders in het land verhuizen. Ze hebben dan een souvenir aan hun sportieve inspanningen in Goes.

 

 schoenen_jos_2023.jpg

FOTO: Training van noodopvang-bewoners van het COA.