Voor de tweede keer deze maand houden we op onze baan een avondwedstrijd. De datum is vrijdag 24 mei. Aanvang 18.00 uur. De inschrijving is al open sinds vorige maand. Er hebben zich op het moment dat dit bericht wordt geschreven (14 mei), al zo’n zestig atleten aangemeld, van wie de helft AV’56’ers.

Anders dan bij de wedstrijd van 8 mei (veel loopnummers) ligt het accent dit keer op de technische nummers. Verder is een 10.000 m ingelast, zodat ook de langeafstandlopers zich eens op de baan kunnen manifesteren. En ze hoeven het niet voor niets te doen!


Beloning voor snelle 10km-lopers

De atleten op de 10.000 m kunnen leuke beloningen verdienen met een goede prestatie. Ons lid Jan Roose heeft de afstand voorzien van mooie premies. Ieder die sneller loopt dan 37.08 min., incasseert een premie van 30 euro. Met een tijd onder de 35 min. wordt dat 50 euro. Wie sneller finisht dan 33 min., toucheert zelfs 100 euro.

“Voor lopers onder de 30 minuten heb ik nog méér over, maar ik vrees, dat die niet zullen komen”, aldus Jan.

Voor dames gelden afwijkende limieten. Het prijzenschema is hetzelfde als bij de mannen, maar de dames mogen er 4 minuten bij optellen. De premie van 30 euro wordt dus uitgekeerd bij een tijd van 41.08 min. of sneller.


Waarom is de limiet 37.08 min.?

Uiteraard komt de vraag op, waarom Jan de lat bij 37.08 min. legt. Wel, dat is gauw uitgelegd. Er schuilt een beetje romantiek achter. Het is de pr-tijd die Jan zo’n 50 jaar geleden (in juli 1974) liep op dezelfde baan. Alleen was er toen nog sprake van een sintelbaan.

“Wie doet me dit na? Maar dan op de kunststofbaan?”, is Jan’s vraag. Hij daagt de huidige atleten uit om de 25 rondjes sneller te lopen dan hij in 1974.


Het programma ziet er als volgt uit:

Meisjes Jun. D - U14

Speerwerpen – Hoogspringen – Kogelstoten - Verspringen

Jongens Jun. D – U14

Speerwerpen – Hoogspringen – Kogelstoten - Verspringen

Meisjes Jun. C – U16

Speerwerpen – Hoogspringen – Kogelstoten - Verspringen

Jongens Jun. C: - U16

Speerwerpen – Hoogspringen – Kogelstoten - Verspringen

Meisjes / Jongens Jun. B – U18

Speerwerpen– Hoogspringen– Discuswerpen- Verspringen-Kogelstoten

Meisjes / Jongens Jun. A – U20

Speerwerpen– Hoogspringen– Discuswerpen- Verspringen-Kogelstoten

Vrouwen / Mannen Senior en Master

Speerwerpen– Hoogspringen– Discuswerpen- Verspringen-Kogelstoten-10.000 meter

 (10.000 meter: bij voldoende belangstelling series op tijd. Geklokte tijdwaarneming via RaceResults).

 

Nadere informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/40097/. Voorinschrijven kan t/m 22 mei 2024 te 18.00 uur. Na-inschrijven is niet mogelijk. Het inschrijfgeld is € 3,00 per onderdeel. Maximale deelname per persoon: 3 onderdelen. Op alle technische onderdelen (uitgezonderd hoog): vijf pogingen. 

Eventuele vragen naar: [email protected]

 

 

FOTO: Op 24 mei ligt het accent op de technische nummers, waaronder het discuswerpen. (Foto: Huib Boogert).