In onze berichtgeving over de tussenstand van de VZA-crosscompetitie 2023-2024 na zes wedstrijden hebben we geschreven, dat uittredend titelhouder Martijn de Kok (AV’56) zijn titel niet meer kan prolongeren.

Die stelling is niet juist. Ons lid (en privé-veldlooporganisator) Jan Roose is aan het rekenen geslagen en heeft uitgeknobbeld, dat Martijn wel degelijk nog kampioen van het nu lopende seizoen kan worden. De kans is klein, maar aanwezig.

Jan laat ons weten: “Martijn de Kok kan in theorie nog altijd winnen. Hij heeft nu 974 punten en bij een maximale score van 250 op 2 maart komt hij op 1224. Rens Maljers heeft er na 5 wedstrijden 1206, maar kan dat nog verbeteren. Bij de eerste wedstrijd scoorde hij namelijk maar 215 punten voor een 6e plaats”.

“Er zijn dus nog verschillende scenario's mogelijk:

1. Rens doet op 2 maart niet mee en dan heeft Martijn genoeg aan een 3e plaats ( 233 punten ), zodat hij 1 punt méér heeft.

2. Rens doet wel mee en als Martijn dan wint moet Rens minstens 3e worden. Hij komt dan ook op 1224 punten, maar als ik het goed begrepen heb, krijg je voor een 6e en 7e wedstrijd bonuspunten”.

“Verder: Ester van Sluijs-Kole kan op de lange cross bij de dames niet meer aan de vereiste 5 wedstrijden komen, maar Marina Mol wel”.

 

FOTO: Vorig jaar na de Grevelingencross: Martijn (midden) wordt gehuldigd als eindoverwinnaar van de VZA-crosscompetitie 2022-2023. (Foto: Huib Boogert).