Voorzitter Anjolie Wisse van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) roept op tot bezinning in een ruzie na de Den Inkelcross, afgelopen zaterdag. Toen schold Dynamica-atlete Monica Sanders ons lid Monique Verschuure de huid vol.

In haar reactie pleit de VZA-voorzitter voor ‘bezinning’ en voor een ‘vreedzame oplossing’. Haar voornaamste argument: de dames gaan elkaar bij wedstrijden nog vaker tegenkomen en dan is een gemoedelijk sfeer gewenst.

Tegenover de PZC gaf ze als statement: “Elkaar in de haren vliegen na een wedstrijd kan natuurlijk niet. Ze zullen er volwassener mee moeten omgaan”.

De Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) is het overkoepelend orgaan van alle atletiekverenigingen in regio 11 (Zeeland en Goeree-Overflakkee).

 

COMMENTAAR VAN DE REDACTIE: De oproep voor ‘bezinning’ en ‘een vreedzame oplossing’ komen goedkoop over. Er bestaat geen ruzie tussen Monique Verschuure (AV’56) en Monica Sanderse (Dynamica). Slechts het Dynamica-lid verstoort de orde. En in Kruiningen niet voor het eerst.

AV’56 kreeg er eerder mee te maken tijdens de Zakloop, eind november. Toen waren de nummer 1 en de speaker het mikpunt van scheldpartijen. De reden was kennelijk het feit, dat Monica tweede was geworden en geen eerste. Dat beet ze tenminste de speaker toe. En het hele dorpsplein in Nisse kon ervan ‘meegenieten’.

Bij het incident in de Den Inkelcross werd Monique Verschuure bij de arm gegrepen tijdens een inhaalmanoeuvre in de modder. Onze redactie was daarvan getuige. En meerderen. Die afstoppoging ging met kracht, want de nagelkrassen stonden na afloop in Moniques onderarm.

De conclusie moet dan ook zijn, dat ‘bezinning’ en ‘vreedzame oplossing’ niet de juiste woorden zijn. De oplossing ligt op Walcheren. Daar moet een atlete tot de orde worden geroepen (HB).

 

FOTO: Monique Verschuure spurt naar de zege bij de Den Inkelcross. De winst werd haar echter niet gegund door medeatlete Monica Sanderse (achtergrond, in het oranje). (Foto: AV’56).

 

 

 

Share this post