De ‘recordtijd’ bij de heren op de Wallenloop van 5 januari jl. blijkt geen record te zijn. Speaker Matthieu Warrens baseerde zich op gegevens van ná 2006. Dat vertelde hij ook in de microfoon.

De voortreffelijke Wallenloop-tijd van Tim Van de Velde (22.22 min), van onze zustervereniging AC Duffel, was echter vóór 2006 al sneller gelopen. Enkele malen zelfs. Dat gebeurde in alle gevallen door Duffelaars.

Een aantal AV’56-leden (met persoonlijke archieven die teruggaan tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw) meldde direct al, dat Raf Wyns van AC Duffel volgens hen de eigenlijke recordhouder is: in 1992 liep hij 21.55 min. Hij verbrak toen het staande record (22.01 min) van Marc Smet uit 1978.

Opmerkelijk detail: Raf Wyns was afgelopen zaterdag zélf aanwezig bij de Wallenloop, als begeleider van een aantal Vlaamse atleten. Uit een vorm van bescheidenheid maakte hij echter geen melding van het feit, dat het record geen echt record was. En hij kon het weten, want hij was/is zelf de recordhouder…

De AV’56’ers-met-historiekennis die zich in de discussie mengden, waren Wil Zweemer, Koos Oggel, Niek Flipse en voormalig AV’er Jan Roose. Zij doken in hun archieven en brachten de correcte gegevens boven tafel.

 

wallenloop_record_2019.jpg

FOTO: Jammer voor Tim Van de Velde: zijn record blijkt geen record te zijn… (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post