De WEA Stadsloop kende weer een heleboel elementen, die de wedstrijd elk jaar tot een succes maken. Het mooie binnenstadparcours, de groene Oostwal, de overzichtelijke afstand (8 km)  en het (vaak) goede weer. En de lopers maken het onder elkaar ook altijd gezellig.

Toch kende de WEA Stadsloop van vrijdagavond 14 september een rouwrandje. Immers, ons erelid Paul Pieters was een dag eerder zeer plotseling overleden. Dat maakte de sfeer, vooral onder de AV’56’ers, bedrukt.

De vereniging had enig eerbetoon voor hem in gedachten, voorafgaand aan de wedstrijd, maar op verzoek van de familie werd daarvan afgezien. Ook alle voorziene opluistering werd geschrapt, zoals o.m. de muziekloopgroepen op het parcours.

Opmerkelijk was de vrij grote publieke belangstelling langs het hele parcours. Alleen op de Oostwal was het stil. Slechts een koppel ganzen keek toe bij het passeren van de 230 lopers.


Wedstrijdverloop

In de binnenstad zag de supportersschare ons lid Monique Verschuure vier keer langskomen met een steeds grotere voorsprong op haar rivale Monica Sanderse. Het verschil op de meet was 40 seconden. Derde werd Annette Bevelander, met bijna 6 minuten achterstand. 

Bij de heren was er vanaf het begin groepsvorming. Dat duurde tot op de finishlijn: winnaar Tim van den Broeke had uiteindelijk maar 3 seconden voorsprong op nummer twee Mels Lambregts en 15 seconden op nummer drie Job de Feijter.

In de categorie teams viel een flinke inschrijving te noteren. Maar liefst 23 teams van vier personen meldden zich aan. Bij de vrouwen legde een team van PWG Veiligheidskleding beslag op de eerste plaats. Samenstelling: Janien Overveld, Bianca Steijn, Manoek Remijn en Martje van Dixhoorn. Bij de mannen schoot het team van Lopers Company Goes de hoofdvogel af. De ploeg bestond uit Patrick de Vos, Laurent van Nieuwenhuijze, Job de Feijter en Frank Houweling.

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats door AV’56-penningmeester John van Anrooij, in de z.g. wandelkerk van de Grote Kerk.

Uitslagen

Foto’s

 

FOTO: De kopgroep van de mannen passeert op de Oostwal een koppel ganzen. Patrick de Vos en Tim van den Broeke lopen voorop.

 

 

FOTO: Een groepje lopers in een bloemrijke omgeving: de Korte Vorststraat ter hoogte van de kruising met het Papegaaistraatje.

 

 

FOTO: Na afloop: de grote verloting op startnummer.

 

Share this post