Vanaf mijn vakantieadres heb ik gelukkig de clubkampioenschappen goed kunnen volgen. En op de foto's zag ik ook het uitreiken van de recorddiploma's.

Maar ook deze wedstrijd waren er weer records te melden. Allereerst het kogelslingeren gaf op onze baan 2 nieuwe baanrecords omdat er nog niet eerder met een kogel geslingerd was: Fenne Pellaers slingerde 20.95 m met gewicht van 3 kg en Nanette van der Veen 19.30 m, ook met 3 kg. Voor beide dus een baanrecord in de categorie U18 (meisjes B) en Vrouwen 50.

Voor Nanette van der Veen betekende haar prestatie bij het kogelslingeren ook een clubrecord en een Zeeuws record bij de categorie Vrouwen 50. Maar daarnaast behaalde ze succes bij het kogelstoten: haar eigen clubrecord bij de Vrouwen 50 verbeterde ze met enkele centimeters tot 8.08 m met een kogel van 3 kg. En ook deze prestatie betekende een baanrecord.

Tot slot verbeterde Gisela Nijsse haar eigen clubrecord op de 100 m bij de Vrouwen 60 met een tijd van 19.2 sec, wat ook een baanrecord betekent. Of deze prestatie ook als een Zeeuws record kan gelden wordt nog bekeken, want de eis is dan elektronische tijdmeting en daarbij windmeting.

Alles bij elkaar weer mooie prestaties en aanvullingen voor de recordlijsten en daarbij sluit ik mij helemaal aan bij de woorden van Gisela en Marlies om je als master vaker bij de baanwedstrijden te laten zien als atleet, zeker bij de eigen baanwedstrijden.

Kees van den Pol