De Zwaakse Weelloop van zondag 25 april ging niet door, maar toch ook weer wel. Het organisatiecomité (van Zeeland Refinery) moest weken geleden besluiten, dat de loop onder de heersende coronarichtlijnen als wedstrijd niet kon doorgaan. Maar daar werd iets op gevonden….

In overleg met Jan Roose (Run Your Own Race, RYOR) werd de loop aangeboden als virtuele wedstrijd, volgens de formule van RYOR. Dat wil zeggen, dat iedere deelnemer de Zwaakse Weelloop individueel voor zijn/haar rekening neemt. Of in een ‘groepje’ van maximaal twee lopers.

Zoals gebruikelijk werd de Zwaakse Weelloop op zondag gehouden. Er mocht gelopen worden tussen 10 en 16 uur. Er was geen inschrijving, er waren geen startnummers en er was ook geen tijdmeting. Daardoor kreeg de loop het uiterlijk van een ‘individuele training in de vrije natuur’. En dat is wél toegestaan volgens de regels van rijksoverheid en NOC*NSF.

Er was keus uit drie afstanden (1, 2 of 3 maal een rondje van 4,3 km rond de Zwaakse Weel). De resultaten moesten de lopers zelf meten en zondagavond vóór 20 uur doorgegeven aan RYOR. Kwestie van vertrouwen.

Na afloop werd een uitslag opgemaakt aan de hand van de aangeleverde tijden, met daaraan gelinkt de gps-informatie. Deze procedure hanteert RYOR/JARO sinds maart 2020 voor haar virtuele wedstrijden. 

Omdat er geen inschrijfgeld werd gevraagd, kregen de deelnemers (enkele tientallen) wel het verzoek om een donatie te doen aan het Roparun-team van Zeeland Refinery.

De afgelopen jaren werd de Zwaakse Weelloop georganiseerd in samenwerking met AV’56.

 

zwaakseweel ryor 2021

 

FOTO: Reclame voor het Roparun-team van Zeeland Refinery, bij het start- en finishpunt (de schuur van Natuurmonumenten, aan de Zwaaksedijk bij Kwadendamme). (Foto: AV’56).

 

Share this post