De Zakloop 2018 trok afgelopen zondag 25 november veel deelnemers naar Nisse. In totaal op alle afstanden (Grote Zakloop, Kleine Zakloop, Minizakloop) schreven zich circa 650 lopers in. Daar waren de organisatoren van de Zaklopers en AV’56 zeer tevreden mee.

Op het traditionele parcours liepen de deelnemers in redelijk loopweer. Het was circa 2 graden boven nul. Velen vinden dat toch wel een plezierige temperatuur voor een winterse loop, ook al zijn er vaak handschoenen nodig. Er waren weinig uitvallers.

Opmerkelijk was, dat de leden van AV’56 het goed deden. Bij de Grote Zakloop (21,1 km, halve marathon) eindigden Jozias Boone en Laurent van Nieuwenhuijze als tweede en derde. Bij de dames kwamen ‘wij’ er niet aan te pas.

Nummer twee Monica Sanderse deed van zich spreken door een ontevreden reactie tegenover speaker Matthieu Warrens. Desgevraagd zei ze in zijn microfoon: “Voor mij telt alleen maar de eerste plaats. Niet de tweede. Fuck you!”.

Bij de Kleine Zakloop (7,3 km) was dat anders: daar eindigde AV’er Boris de Bruijn bij de mannen als eerste. Bij de dames finishte Yvonne Moerland als tweede.

Bij de Minizakloop (2,1 km) waren Marit Simonse (2e) en Elise Mol (3e) goed in vorm. Bij de jongens stond er geen AV-lid op het podium.

Wel waren er na afloop van de Kleine Zakloop enkele meldingen van lopers die ongelukkig gevallen waren, en wel over oneffenheden in het verder vlakke wegdek. Builen, schaafwonden en pijnlijke ellebogen waren het gevolg, maar iedereen kon toch verder.

In het dorpshuis van Nisse (altijd het zenuwcentrum van Zakloop en Meidoornloop) stond dit keer ook het doorzichtige geldboxje van AV’56, bestemd voor de Kanjerloop van vrijdag 14 december a.s. Er werden vooral munten gedoneerd. Hoeveel? Dat zullen we pas weten na afloop van de Kanjerloop!

De uitslagen van de Zakloop zijn onder deze link te vinden: http://atletiekzeeland.nl/index.php?pg=weduitslag&wedid=10841

Een serie foto’s staat in onze fotogalerij.

 

FOTO: Beeld onderweg van de Kleine Zakloop. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post