In de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020 lijken de kaarten geschud, na de Grevelingencross van afgelopen zaterdag 8 februari.

Overall hebben Yunis Stitan (DeltaSport) en Monica Sanderse (Dynamica) hun eindtitel al binnen. Voor de deelnemende AV’56-leden zal de zevende en laatste cross (de Kustcross, Vlissingen, 29 februari) niet zo veel verandering meer brengen in hun eindklassering.

Wat opvalt bij de Heren op de lange cross (8 km), is de eerste plaats in het tussenklassement van Wilko de Vos bij de Heren 55. Die positie in zijn leeftijdscategorie lijkt onaantastbaar. Als gevolg van een slechte Deltacross verloor Wim de Jonge (Heren 65) flink wat punten. Hij staat nu 2e, maar kan zomaar als eerste in het eindklassement eindigen. Immers, de twee slechtste resultaten tellen bij de einduitslag niet mee.


Flink punten scoren

Bij de Hsen staat Arnoud Rijk momenteel 3e. Hij zal de nummers 1 en 2 (Erwin Harmes LGZ en Eric Wolfert Flakkee) niet meer kunnen inhalen. Bij de H35 kan Boris de Bruijn (nu 5e) nog wel wat opschuiven, maar dan moet hij op 29 februari in Vlissingen aan de start verschijnen en flink punten scoren. Op de Grevelingencross van afgelopen zaterdag pakte hij een mooie 2e plek. Bij de H45 zal Peter Balkenende zijn 3e plaats wel vasthouden, en Jan-Willem Meeuwse zijn 4e plaats bij de H55 ook.

Bij de Vrouwen senioren bezet Jasmijn van Dieren de 2e plaats. Die plaats zal ze vermoedelijk behouden in het eindklassement. Datzelfde geldt ook voor Annemarie Verschuure (3e bij de V35) en Saskia Goole (4e bij de V55). Ellie Spaans kan eerste worden bij de V55, maar dan moet ze in Vlissingen wél aan de start verschijnen. Ze heeft immers pas aan vier wedstrijden van de competitie meegedaan.


Korte cross ‘kleurt’ blauw-grijs

Op de korte cross (2,4 km) waren bij de Heren de vier eerste plaatsen voor AV’56-lopers, te weten Bereket Petersen, Jarno Kooijman, Jasper Zuidhof en Wouter Schets. In het tussenklassement na zes wedstrijden staan drie van hen onaantastbaar bovenaan: 1 Bereket Petersen, 2 Wouter Schets en 3 Jarno Kooijman.

Bij de dames op de korte cross staan Marielle Simonse en Marina Mol 4e en 5e. In die klassering is weinig verandering te verwachten.

Na de Kustcross van 29 februari in het Nollebos bij Vlissingen (dat is de 7e en laatste wedstrijd van de competitie 2019/2020) worden de prijzen verdeeld. Dan worden de punten van de vijf beste wedstrijden van elke deelnemer bij elkaar opgeteld, en worden evt. bonuspunten toegekend.

Na die afsluitende wedstrijden zullen we het eindresultaat van de competitie op onze site bespreken.

Uitslagen van de afzonderlijke AV’56-leden afgelopen zaterdag op de Grevelingencross bij Bruinisse.

 

 annversch_greve_2020.jpg

FOTO: Annemarie Verschuure (V35) werd afgelopen zaterdag 4e op de Grevelingencross. In het tussenklassement staat ze in haar categorie 3e. Die plek lijkt ze niet meer af te staan. De foto werd gemaakt tijdens onze eigen Inkelcross in december jl. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post