Op zaterdag 2 november a.s. gaat De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020 van start. De eerste cross is in Hulst. De laatste is traditiegetrouw in Vlissingen. De competitie strekt zich uit over zeven wedstrijden. Elke vereniging die is aangesloten bij de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA), in regio 11 (Zeeland + Flakkee), organiseert er een.

Het aandeel van AV’56 in de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie is elk jaar de Den Inkelcross in Kruiningen, in het gelijknamige natuurgebied met zijn bos- en waterpartijen. Deze cross wordt dit jaar gelopen op zaterdag 7 december. De rest van het programma is onder dit bericht te vinden.

Alle wedstrijden van de competitie beginnen om 12.30 uur. De Kustcross in Vlissingen (29 februari 2020) geldt dit seizoen als het Zeeuws kampioenschap. Ook recreanten en trimmers zijn bij alle wedstrijden welkom als deelnemer.


Alle wedstrijden tegelijk is voordelig

Zoals gebruikelijk worden de atleten uitgenodigd om voor alle zeven wedstrijden tegelijk in te schrijven. Dat geeft grote financiële voordelen. Het inschrijftarief voor alle wedstrijd tegelijk is gelijk aan het inschrijftarief voor 5 wedstrijden (de totalen: pupillen 10 euro, junioren t/m B 12,50 euro, overigen 20 euro). Bij na-inschrijving verdubbelen de prijzen. Na-inschrijving kan slechts tot uiterlijk één uur voor de wedstrijd.

Overigens mogen ook deelnemers inschrijven die geen lid zijn van een atletiekvereniging. De crosscompetitie is een open competitie. Wel betalen deze deelnemers bij voorinschrijving iets meer inschrijfgeld dan de overige voorinschrijvers. Bij na-inschrijving ter plekke betalen ze evenveel als ieder ander (resp. 4, 5 en 8 euro per wedstrijd). De organisatie dringt daarom aan op voorinschrijving voor alle wedstrijden tegelijk.


Vast startnummer

Elke inschrijver krijgt een vast startnummer toegewezen, dat hij/zij alle wedstrijden moet dragen. De organisatie ziet graag dat de startnummers met spelden worden vastgemaakt. Zogenaamde elastieken banden zijn niet toegestaan, omdat ze de nummerherkenning bemoeilijken.

Om winnaar van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020 te worden, behoeven de veldlopers niet aan alle wedstrijden deel te nemen. Weliswaar geldt voor alle klassen, dat degene die de meeste punten behaalt in de 7 competitiewedstrijden, de winnaar van het circuit is, maar daarbij geldt dat slechts de beste 5 uitslagen meetellen voor de eindstand. Je kunt dus een of twee wedstrijden skippen.

De deelnemers, behalve pupillen, kunnen overigens wél bonuspunten vergaren door trouw mee te doen aan een zesde c.q. de zevende wedstrijd. Dat levert 5 c.q. 10 extra punten op.


Zeeuws kampioenschap

Overigens kunnen niet-licentiehouders op 29 februari 2020 wel meedoen aan de Kustcross in Vlissingen, maar komen ze niet in aanmerking voor het podium van het Zeeuws kampioenschap. Dat podium is alleen voorbehouden aan licentiehouders (kunnen dus wel Belgen of andere buitenlanders zijn, die over een wedstrijdlicentie beschikken).

Bij de pupillen is er sprake van een gesloten ZK, dus alleen voor pupillen woonachtig in regio 11 en aangesloten bij een atletiekvereniging met een wedstrijdlicentie.


Inschrijven

Vóórinschrijven is uitsluitend mogelijk via www.inschrijven.nl, en wel tot donderdagavond 24.00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag. Wie voor de hele competitie ineens inschrijft en de Moerschanscross als zijn eerste wedstrijd ziet, heeft als laatste inschrijfdag dus donderdag 31 oktober.

Wie het reglement van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie eens rustig wil nalezen, kan klikken naar https://www.zeelandatletiek.nl/?cat=34. Daar staan alle voorwaarden en voorschriften overzichtelijk vermeld.

 

vza_cross_2019.jpg

 

inkel_2018_2019.jpg 

FOTO: De finish van de Den Inkelcross in Kruiningen, met de ereboog van hoofdsponsor De Zeeuwse Verzekeringen. (Foto: AV’56).

Share this post