Negentien AV’56-pupillenatleten verschenen zaterdag aan de start bij de Zeeuwse Kampioenschappen Individueel in Hulst.

Voor de categorie U-11 was het even wennen, zij moesten strijden tegen zowel U-11 als tegen U-12. Dit omdat er eigenlijk geen U-11 categorie bestaat in de wedstrijden. Dit maakt het gelijk weer een stuk spannender en lastiger om bij de top te eindigen.

Toch lukte het Max de Kok om op de 1000m een mooie 4de plaats veilig te stellen. Tevens was er voor zowel Sjoerd van Kralingen als Max de Kok een mooi nieuw pr met hoogspringen. Luuk Joosse heeft aan alle onderdelen meegedaan, maar helaas net geen tijd kunnen verbeteren, maar wat een geweldige inzet heeft hij laten zien.


Onderlinge strijd

Voor de meiden U-12 was het vooral een onderlinge strijd tussen Ilse Rijk en Julia Noë op de 60m liepen zij gelijk over de finish naar een 3de plaats voor beide. De 1000m was ook hier weer heel erg spannend. Dit keer ging het tussen Fithawit Tadesse Ogbay en Julia. Fithawit won het zilver en Julia pakte het brons. Kate Boudewijns liep 4 sec van haar pr, topprestatie. Tijdens de 60m horden stonden drie AV’56-atleten in de finale, Ilse Rijk pakte brons. Lotte van Veen en Julia snoepten weer wat tijd van hun pr af.

Tijdens het kogelstoten pakte Veerle Westerweele een mooie 4de plaats met een nieuw pr voor haar, en ook Lotte van Veen gooide verder dan dat ze ooit gedaan had. Tijdens het hoogspringen bleef het lang spannend en pakte Ilse een gedeelde eerste plaats en Julia het brons. Liv van der Genugten en Veerle sprongen een nieuw pr.

Tijdens het onderdeel verspringen vloog Ilse naar 3,91m en was ook hier goud te pakken. Fabienne Gorter pakte brons. De extra training verspringen afgelopen woensdag wierp zijn vruchten af, want de rest van de meiden sprongen allemaal een nieuw pr.


Puck zette door

Bij de U-10 stonden Quinten Vermeulen, Tim de Kok en Noortje Meijer en Puck Honingh aan de start. Bij de jongens blijft de strijd tussen beide heren. Quinten haalde goud bij 40m, vortexwerpen en verspringen met een sprong van 3,83m (23 cm verder dan zijn pr). Tim pakte zilver bij vortexwerpen en hoogspringen, ook hier allebei met een nieuw pr. 

Voor Puck begon de wedstrijd met een flinke val op de finish van de 40m horden. Met verband om haar arm herpakte ze zich en zette door. Op de 600m pakte ze 11 sec van haar pr en brons tijdens vortexwerpen, wat een doorzetter! Noortje Meijer had zich voorgenomen om zoveel mogelijk medailles mee naar huis te nemen en dat is gelukt. Goud op 40m, 600m, vortexwerpen en hoogspringen en zilver op verspringen.

Menno van Kralingen pakte het brons op de 600m en verspringen met een sprong van 2,99m en een nieuw pr voor 40m horden.


Allerjongsten

De twee allerjongste leden van AV’56 verschenen ook aan de start: Matthijs Kamerling en Xavier Vermeulen. Voor Xavier was dit zelfs zijn eerste wedstrijd en hij liet gelijk zien dat hij net zo goed wil worden als zijn broer Quinten. Hij pakte zilver op het verspringen.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/39635/192/. Een mooie fotoserie is te vinden in onze fotogalerij: LINK.

Op naar de laatste baanwedstrijd van het seizoen: de clubkampioenschappen op 30 september. Inschrijven kan via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijvenbulk/39749/

 

FOTO: Beeld van het ZK individueel in Hulst (Foto: Debby Wolff).