Zaterdag stonden 24 pupillen van AV’56 aan de start van het Zeeuws kampioenschap U18-U12 individueel, georganiseerd door Delta Sport.

Tijdens de 40m horden bleef Daniel ongelukkig achter een horde steken en maakte hierdoor een flinke smakkerd. Gelukkig kon hij zich snel herpakken en liep toch nog naar de eindstreep.

Luuk haalde de finale, en eindigde daar als 6de, wat een geweldige prestatie was voor hem. Zowel bij ver als de 60m werd Daniel 2de, maar de 100m en vortex liet hij de concurrentie achter zich. Vijf medailles rijker ging hij (trots) naar huis.

Bij de meiden domineerden de zusjes Fleur en Vienna. Alleen de 60m horden pakten ze geen medaille, maar op ieder ander onderdeel stond wel een van de twee op het podium.


Discussiepunt

De 60m was nog een klein discussiepunt: mag je nou wel of niet van baan wisselen? Deze discussie werd gevoerd door de trainer, maar de wedstrijdleider zag geen hinder.

Tot diep in de avond werden de foto’s nog over en weer geappt en werd het reglement doorgespit. Want het is duidelijk te zien dat de concurrentie van baan 5 voorlangs naar baan 3 gaat. Waarschijnlijk wordt dit deze week nog verder uitgezocht. Maar met 5 medailles op zak mogen we niet klagen.


Vortex

Bij de U11-jongens was alleen Quinten ingeschreven. Hij pakte brons op het verspringen. Puck wist een prachtige 3de plaats te behalen tijdens de 60m. Noortje gooide net iets verder met vortex en nam het goud mee naar huis, net als het brons met verspringen.

Menno (U10) was even onze AV’56 Hilbert van der Duim. Hij zette een geweldige sprint in en zag zichzelf al op het podium staan, maar helaas… Het publiek langs de lijn riep massaal dat hij nog een rondje moest. Hij herpakte zich wel, maar had alles gegeven tijdens zijn sprint met als resultaat dat hij uiteindelijk 6de werd.  

 Lynn (U10) liep een geweldige 60m en werd eerste. Maar toen bleek de klok niet te werken….. Conclusie: nog een keer starten. Ze liep zelfverzekerd naar de finale en haalde daar ten slotte zilver.


Samen 10 medailles

Drie medailles voor Xavier (U9), onder meer met een geweldige ver-sprong van 3,14 meter. Iedereen keek beduusd om zich heen. Hoe is dit mogelijk….? De beloning was natuurlijk goud. Febe (U9) liep een prachtige 600m en pakte zilver

Bij de U8 was het een strijd tussen Sef en Scott, samen haalden ze 10 medailles binnen. En trots dat de heren waren….!

Het was al met al een geweldige dag, met veel medailles en persoonlijke records. Alle uitslagen zijn weer te vinden op Atletiek.nu - ZK pupillen individuele onderdelen - Live uitslagen!

De foto’s zijn te vinden op 20240413 Zeeuws kampioenschap - AV Delta Sport (smugmug.com)

 

 

FOTO’S: Enkele AV’56-beelden van het ZK U8/U12 in Zierikzee (Foto: Debby Wolff. Meer eigen foto’s van Debby zijn te vinden onder deze LINK).