Hardloopomnium op zaterdag, 27 april 2024

           HARDLOOPOMNIUM

                 OP ZATERDAG 27 APRIL 2024 KONINGSDAG

                                   AANVANG 14.00 UUR

                        LOCATIE PARK GOES – ZUID EIKENLAAN

                     

Een omnium is vooral bekend van het baanwielrennen en is een samengestelde wedstrijd. Het bestaat uit een paar onderdelen, waar de deelnemers punten kunnen verdienen. Bij hardlopen kun je dat ook doen met de volgende onderdelen ( details volgen later ):

  1. TIJDLOOP OVER 1 RONDE.
  2. GEWONE WEDSTRIJD OVER 3 RONDEN.
  3. AFVALRACE OVER MAXIMAAL 20 MINUTEN

Bij deze tijdloop lopen alle deelnemers apart een ronde van 550 meter. Om te voorkomen dat dit onderdeel erg lang duurt, starten we in blokken van 4 lopers. Die starten om de 30 seconden, zodat ze elkaar zeker niet inhalen en de vierde gestart is voordat de eerste finisht.

Bij de gewone wedstrijd lopen vrouwen en mannen bij voldoende deelname apart een wedstrijdje over 1650 meter. Als er bovendien genoeg jeugd is t/m 13 jaar, lopen die ook apart over 2 ronden of te wel 1100 meter.

Bij de afvalrace is het de bedoeling om niet gedubbeld te worden. Wie wel gedubbeld wordt, maakt de ronde af en wordt dan geklasseerd en moet stoppen. Als er na ongeveer 18 minuten nog meer lopers in dezelfde ronde lopen, krijgen ze de laatste ronde en worden ze geklasseerd volgens aankomst. Eventuele jeugd t/m 13 jaar 12 minuten op een rondje van 350 meter.

Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten. Het aantal punten hangt af van de deelname, maar de laatste krijgt altijd 1 punt, de voorlaatste 2 punten, enz. De beste 3 per onderdeel krijgen bovendien respectievelijk 3, 2 en 1 bonuspunten. 

Iedereen kan meedoen. Bij voldoende deelname zijn er aparte wedstrijden voor vrouwen en mannen. Deelname is gratis en voor iedereen een aardigheidje. Beste vrouw en man een extra prijs. Aanmelden tot uiterlijk woensdag 24 april via [email protected] met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats. Uiterlijk vrijdag 26 april krijg je een mail met details en de laatste informatie. Het rondje in het parkje langs de Eikenlaan is ongeveer 550 meter en hoofdzakelijk onverhard. De meeste stroken zijn bekend van de JARO Kerstcross.

Voorlopig programma uitgaande van 30 deelnemers v/m:

14.00 uur: tijdloop individueel over 1 ronde

14.30 uur: 3 ronden wedstrijd                                   

15.00 uur: afvalrace 20 minuten